Met de trein naar het buitenland

public-transport_5

Dat je binnen Nederland makkelijk en eenvoudig met de trein kunt reizen, dat weten de mensen wel. Een ritje van Groningen naar Amsterdam is binnen de kortste keren gevonden en dan hoef je alleen nog maar in de trein te zitten om er te komen. Maar het houdt niet op bij Amsterdam, je kunt ook met de trein naar het buitenland. De meeste mensen denken dat dit bijzonder lastig is en veel werk is om te regelen, maar dat valt sterk mee. Op de website van de NS kun je de meeste reizen zelfs gewoon direct boeken.

Parijs, Berlijn of Londen?

De meeste grote steden in Europa zijn aangesloten op hetzelfde netwerk als de treinen in Nederland. Wanneer je een kaart zou maken met alle rails binnen Europa, dan kom je er al snel achter dat je eigenlijk overal wel kunt komen, maar de reizen naar de kleinere plaatsen kun je niet direct vanuit Nederland regelen. Je kunt wel direct een reis boeken en betalen naar Parijs, Antwerpen, Londen, Berlijn of één van de vele andere bestemmingen die voorhanden zijn. Gewoon in het Nederlands, met een Nederlandse klantenservice en Nederlandse betaalopties. Op die manier hoef je alleen nog maar te kijken wanneer je het liefst wilt vertrekken, en op welke dag je terug wilt komen van de reis.

Deze mogelijkheden worden steeds meer gebruikt door mensen wereldwijd. Het is eenvoudig om het openbaar te gebruiken en wanneer je daarmee naar het buitenland kunt, bespaart dat veel moeite. Voor een paar tientjes ben je in een hoofdstad, iets wat je met de auto niet voor elkaar zal krijgen. Daarnaast hoef je nergens te parkeren. Ben je eenmaal klaar, of vertrek je bijna, dan is het station gemakkelijk terug te vinden aangezien deze aangegeven staat op de borden in alle grotere steden.

De wereld verkennen met de trein

Deze optie maakt het mogelijk om eens iets te zien van een ander land. Wil je niet zozeer naar een hoofdstad toe of een andere stad die wel aangesloten is vanaf de NS, dan hoef je je nog geen zorgen te maken. Je kunt dan met de NS naar één van de centrale steden toe. Op het station daar kun je een ticket kopen waarmee je vervolgens verder kunt reizen naar één van de andere plaatsen. Het is aan te raden om van tevoren even op te zoeken hoe dat precies werkt.